Groetwoord van de Ambassadeur

  1. Last updated on
Image
Foto van Ambassadeur Geert Muylle

Beste bezoeker,

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Berlijn!

België en Duitsland kennen als buurlanden intense relaties, delen gemeenschappelijke waarden en zijn partners in de Europese Unie, NAVO en de Verenigde Naties. Dat vertaalt zich in een nauwe politieke samenwerking, bijvoorbeeld inzake energie en transport, veiligheid, het grensoverschrijdende samenleven, buitenlandse politiek, maar ook in een enge economische, culturele en sociale verwevenheid. Het is de ambitie van deze Ambassade om deze relaties, samenwerking en verbondenheid te ondersteunen en uit te bouwen.

Daarom werken wij ook nauw samen met de collega’s van de Gemeenschappen en Gewesten in de Ambassade, en elders in Duitsland.

Ook de bijna 30.000 Belgen die in Duitsland leven, spelen hier een belangrijke rol. De Ambassade biedt hen, samen met onze ereconsuls, een kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan.

Op onze website vindt u uitgebreide en gebruiksklare informatie over onze consulaire dienstverlening, zoals bijv. de inschrijvingsprocedure bij de Ambassade, hoe u reis- en identiteitsdocumenten kunt aanvragen en inlichtingen omtrent burgerlijke stand-vragen.

U kunt zich eveneens via onze website abonneren op onze tweemaandelijkse, Duitstalige nieuwsbrief Nachbar Belgien, waarin wij telkens een interessante landgenoot voorstellen, en u een kijkje achter de schermen van de Ambassade te zien krijgt: bijv. onze events en ministerbezoeken. Ook onze socialemediakanalen geven u een duidelijk overzicht van onze activiteiten.

Vindt u geen antwoord op uw vragen, kunt u via de onderstaande gegevens contact met ons opnemen. Wij helpen graag verder.

Consulaire afdeling: berlin.consul@diplobel.fed.be
Diplomatieke afdeling: berlin@diplobel.fed.be
Algemeen nummer: +49 (0) 30 20 620

Met vriendelijke groet,

Geert Muylle
Ambassadeur